Péče o svíčku

Věděli jste, že přírodní sójovo-kokosové svíčky hoří o 50 % déle, něž ty běžné z parafínu? Samozřejmě čas hoření záleží i na délce knotu a patřičné péči, kterou svíčky vyžadují. Ty naše nám do jedné prošly pod rukama. Od výběru přírodního vosku, knotů či esencí. Proto víme jisto jistě, že v nich nenajdete nic škodlivého a můžete je očuchávat co vám plíce stačí. 

 

Co dělat, aby svíčka hořela tak, jak má?

 

  1.       Na první zapálení svíčky si vyhraďte čas

Když to se svíčkou poprvé rozpálíte, nechte její vosk rozpustit až do okrajů sklenice. Zabere to zhruba 1 až 2 hodiny, podle velikosti svíčky. Když to uděláte, zmenšíte pravděpodobnost „tunelování“ vosku a nevzhledným kráterům.

 

  1.       Zastřihujte knot

„Houba“ na konci knotu je sice běžný, ale nechtěný jev. Po cca druhém hoření knot proto zastřihněte. Vyhnete se tak nežádoucímu „čmudění“. A to se vyplatí.

 

  1.       Nepřemisťujte svíčku, když hoří

Pro svíčku si určete místo s rovným povrchem a na něm ji po dobu hoření ideálně nechte ladem. Vyhnete se tak nechtěnému popálení voskem či utopení knotu, k čemuž by mohlo dojít při manipulaci a pohybu vosku v nádobě.

 

  1.       Bezpečný konec

Svíčka už vám dává sbohem? Ideální doba na sfouknutí jejího posledního hoření je, když vidíte na dně nádoby ještě pár milimetrů vosku. Je to nejbezpečnější varianta. Po dohoření můžete ze svíčky vodní lázní nebo strčením do mrazáku přebytečný vosk odstranit a skleničku znovu využít na cokoliv jiného.

Zpět do obchodu