Co dělat, když svíčka tuneluje? Pomůže vám alobal

Občas se to prostě stane. Hořící svíčka tvoří nehezký tunel a nechává nerozehřátý vosk na okrajích sklenice. Čím déle pak svíčka hoří, tím je tunel hlubší.  Může to být teplotou v místnosti, průvanem, předčasným sfouknutím ale třeba i špatným knotem, který se nehodí pro použitý typ vosku. Pokud vám svíčka tuneluje, není ale všem dnům konec. Můžete ji zachránit poměrně snadným trikem. 

 

🕯️Nejlépe je samozřejmě problému předcházet - a to hned při prvním zapálení svíčky, které je úplně stěžějní. Je to takový životní milník svíčky, kdy se rozhoduje o tom, jestli vám dobře poslouží nebo ne. :-) A spousta lidí to bohužel neví. 

 

❗️Při prvním zapálení svíčky prosím myslete na to, že ji budete muset nechat nějaký čas hořet. Na pětiminutovou romantiku při svíčkách tak prosím zapomeňte. Svíčku nechte zapálenou do té doby, než se rozpustí vosk po celém obvodu až ke kraji sklenice. Předejdete tak následně nezastavitelné tvorbě nehezkého kráteru.

 

💀Pokud už přicházíme s křížkem po funusu a vy máte ve svíčce tunel jak Blanka, nezoufejte. Tenhle jednoduchý trik vám pomůže:

 

  1. 🔥Zapalte svíčku s hnusným tunelem. 
  2. 📜Najděte ve svém kuchyňském šupleti alobal a utrhněte jej tak dlouhý, abyste do něj byli schopni zabalit celou svíčku jako do kabátku. 
  3. 🕯️Obtočte alobal kolem svíčky a zúžte ho v hrdle tak, aby se uvnitř drželo teplo ale vzduch mohl stále proudit dovnitř. 
  4. 🥄Nechte svíčku chvíli hořet. Větší teplo pod alobalem způsobí efektivnější rozehřívání vosku. Následně vezměte lžičku a odeberte rozehřátý vosk pryč, aby měl knot stále prostor k hoření a neutopil se. Vosk můžete případně odlít, ale zapatláte si tím skleničku. Tento proces budete možná muset párkrát zopakovat.
  5. ✅Vosk po stranách začne pomalu ubývat a tunel se začne rozšiřovat postupně až ke stěnám, dokud úplně nezmizí.  
    ❤️Není zač.

02498D3A-4279-4F20-A45F-3A46D8A43F53

Zpět do obchodu